- Föregående
- 1
- 2
- 3
- ...
- 22
- Nästa
Extra rabatt: 11 % från 1199 kr eller 14 % från 1899 kr - på nästan allt
Köp tillräckligt med skenor av rätt längd. Plan T-, X- och hörnanslutningar. Välj mellan slutanslutning eller mittanslutning. Installera en omkopplarkomponent för separat styrning av enskilda belysningsområden med fjärrkontroll.
Nej, skensystem är inte det enklaste sättet att belysa ett bostadsområde. Men den mest individuella typen av belysning och om du kan lite av varje och inte är rädd för stege, tumstock, penna och borrmaskin kan du lätt få mycket roligt när du planerar och installerar den. Den här guiden är avsedd att leda dig i rätt riktning.
Belöningen för dina ansträngningar: belysning som ...
Järnvägssystem används mycket oftare inom den kommersiella sektorn. För här är "komplex" ganska standard. I butiker används till exempel spotlights, strålkastare och pendlar, som kan flyttas flexibelt när som helst, för att belysa det växlande produktsortimentet i museer.
För alla privata och kommersiella tillämpningar är det skensystemets höga flexibilitet (även efter installationen) som gör skillnaden.
Du kan nu tända och släcka alla lampor för smarta hem, ändra färgtemperatur, dimma och anpassa ljuset med hjälp av en fjärrkontroll eller smartphone.
Och om strömskenor är det mest flexibla av alla belysningssystem, så borde det väl fungera här också?
Precis! Med URail track system from Paulmann som exempel behöver du bara fjärrkontrollen som medföljer systemet och en växelkomponent uppströms en specifik sektion av spårsystemet. Sektionen bakom den kan sedan styras med fjärrkontroll. Naturligtvis kan du också placera omkopplaren i början av hela systemet, i vilket fall hela systemet kan manövreras med en knapptryckning.
Kompatibla lampor måste monteras på ett skensystem - det är helt klart! Du kan dock ta reda på vilka lampor som är kompatibla med vilka i våra kategorier som är bekvämt sorterade efter system. URail-systemet från Paulmann kan till exempel utrustas med spots, pendelarmaturer, platta ljuspaneler, hänglampor med tygskärm, downlights med mera.
Du kanske redan märker hur din kreativitet stimuleras. Tänk dig till exempel en spot som specifikt lyser upp din fåtölj i ett hörn av rummet. En liten hänglampa för sidobordet bredvid, där du placerar ditt kaffe. Flera downlights som ger grundläggande ljusstyrka i rummet.
För alla dessa varianter behövs normalt flera strömanslutningar i tak och vägg. Med ett skensystem behöver du dock bara en enda strömanslutning för allt detta.
Skensystem kan installeras med relativt liten ansträngning och erbjuder en hög grad av anpassningsbarhet - perfekt för hyreslägenheter eller förändrade livssituationer. I många fall räcker det med ett enda eluttag för att försörja hela systemet. Armaturerna kan fritt placeras, bytas ut eller kompletteras längs banan. Detta skapar ett flexibelt belysningskoncept som kan utökas och omorganiseras när som helst - utan behov av kostsamma ombyggnadsarbeten. Styrkan i ett modulärt belysningssystem är särskilt tydlig vid ombyggnad av rum eller byte av möbler.
Oavsett om det är minimalistiskt i svart, elegant i grått eller tidlöst i vitt - ljusskenesystem finns i olika färger och material. Moderna pendellampor, spotlights eller vägglampor** kan kombineras på ett elegant sätt för att skapa en harmonisk helhet. På så sätt blir belysningen ett designelement som framhäver boendets stil. Skensystem kan också kombineras perfekt med indirekta ljuskällor som LED-lister eller vägguplights. Resultatet är ett flerdimensionellt belysningskoncept som tar hänsyn till både funktionella och atmosfäriska aspekter.
Lampor med skensystem** är också en idealisk lösning för stora rum. Tack vare att strömskenorna kan byggas ut kan även stora ytor belysas jämnt. Speciellt i vardagsrum, kök med öppen planlösning eller loftlägenheter erbjuder de en sofistikerad belysningslösning som kombinerar estetik och funktionalitet.
De överstrukna priserna motsvarar tillverkarens rekommenderade försäljningspris.
Alla priser är inkl. 25 % moms fraktkostnader tillkommer.