- Föregående
- 1
- 2
- 3
- ...
- 25
- Nästa
Extra rabatt: 10 % från 1099 kr | 13 % från 1799 kr | 15 % från 2799 kr - på nästan allt
Det ska köpas tillräckligt många skenor i rätt längd. T-, X- och hörnkopplingar får inte glömmas. Man ska bestämma sig för en strömförsörjning mellan skenorna eller i änden. En skenströmbrytare för separat styrning av enstaka delar av belysningen via fjärrkontroll ska integreras.
Spotskena är verkligen inte det lättaste sättet att belysa hemmet på, men det är svårt att hitta individuellare belysning än så! Är det här inte första gången du ska fixa något liknande därhemma, kan det ligga sann glädje i att planlägga och montera lampan. Denna guide hjälper dig på vägen.
Moroten är belysning som …
är extremt genomtänkt,
enkelt kan utvidgas
och verkligen är unik!
Anledningen till varför man bestämmer sig för en spotlight skena istället för en taklampa är oftast densamma: Man har bara en anslutning i taket och man vill använda denna till att belysa hela rummet.
Och med hela rummet menar vi verkligen hela rummet: varje litet hörn och varje vrå som en vanliga taklampa aldrig skulle nå till. Skenor kan också användas för att belysa olika områden som exempelvis matbordet som på bilden eller tavlorna på väggen.
Sådan kan den i alla fall användas i hemmet.
I kommersiella lokaler är skensystem mycket vanligare. Dessa kan nämligen vara lite svårare att belysa. I butiker används exempelvis flexibla spotlighter och pendellampor som kan omplaceras för att visa fram de senaste produkterna. I museer kan de användas för att belysa utställningsobjekt som skiftas ut då och då.
Oavsett om de används hemma eller i kommersiella lokaler: skensystem övertygar med sin höga flexibilitet (även efter monteringen).
Högvolts skensystem ansluts till det vanliga 230 volts elnätet. Eftersom systemet inte har någon transformator finns det ingen minsta last. Det innebär att det (i stort sett) utan problem kan kompletteras med flera lampor, utan att systemet överbelastas. Lågvolts skensystem fungerar med 12 volt. Därför krävs det också en transformator. Har man ett lågvolts skensystem ska man dessutom ta hänsyn till att transformatorn ska ha rätt last.
Här kommer vi in i bilden! Eller snarare sagt vår kundtjänst. Ring på 08-44 685 068 eller skriv till oss via kontaktformuläret. Förklara dina planer eller få hjälp med hela planeringen.
Varje smart ljuskälla kan numera tändas och släckas med en fjärrkontroll eller mobil, ändra ljusfärg, dimras och ljuset kan i allmänhet användas individuellare.
Och eftersom skensystem är de flexiblaste systemen på marknaden, borde också de kunna allt det här, eller hur?
Precis! Skensystemet URail från Paulmann är ett bra exempel som har allt du behöver: fjärrkontrollen till systemet och en skenströmbrytare som kopplas till en specifik del av systemet. Delen som ansluts till denna är sedan styrbar via fjärrkontroll. Självklart kan strömbrytaren också monteras i starten av hela systemet. I så fall kan hela systemet styras med strömbrytaren.
Endast lampor som är kompatibla kan anslutas till skensystemet. Kompatibla lampor hittar du enkelt med hjälp av kategorierna som är sorterade efter system. URail-systemet från Paulmann kan exempelvis förses med spotlighter, pendellampor, tunna ljuspaneler, hänglampor med textilskärm, downlighter m.m.
Kanske får du redan nu en massa goda idéer. Med skensystem har du utrymme för att leva ut din kreativitet. Föreställ dig exempelvis en spotlight som belyser fåtöljen i ett hörn av rummet. Samtidigt ljussätter en liten hänglampa sidobordet bredvid den, där du brukar ställa din kaffekopp. Flera downlighter sörjer dessutom för allmänbelysning i rummet.
I vanliga fall ska du ha flera anslutningar i taket eller på väggen till alla dessa lampor. Med ett skensystem behöver du bara en enda anslutning!
Vi rekommenderar att alltid anlita en elektriker. Följande exempel med ett URail-system från Paulmann demonstrerar hur komplext ett sådant system kan vara, beroende på dina krav och önskemål. Installationen steg för steg:
Fastslå rummets form. Skensystem fungerar i alla rum, men är speciellt relevanta i L-, T- eller U-formade rum.
Mät rummet och planera in områden som ska belysas.
Systemet ansluts via en takanslutning – en räcker för alla, men det förutsätter också att du har en anslutning.
Strömförsörjningen väljs avhängigt av åt vilket håll i rummet skenorna ska gå. Ett exempel: Ett skensystem som går åt två olika håll (exempelvis i ett L-format rum) kräver en strömförsörjning mellan skenorna. Sträcker sig systemet endast åt ett håll, behöver den bara en strömförsörjning i änden. Befinner sig elanslutningen inte precis där skensystemet börjar, kan man använda en strömförsörjning med sladd.
Därifrån kan olika långa skenor monteras och kopplas ihop med kopplingar, t.ex. raka kopplingar, hörnkopplingar, T- och X-kopplingar, höjdjusterbara kopplingar och flexibla kopplingar.
Delar som ska vara separat styrbara kopplas till en skenströmbrytare. Denna ansluts likt en koppling till delen som ska kunna tändas och släckas separat.
Sedan ansluter man bara lamporna till skensystemet, skjuter dem dit man vill ha dem, riktar ljuset och skruvar fast lampan. OBS: Även om det är ett högvolts system, har skensystem som URail-systemet ändå en maximal last. Oftast ligger den på omkring 1 000 watt.
Vill du ha hjälp med planeringen av ditt system för att vara säker på att du inte har glömt något viktigt? Ring på 08-44 685 068 eller skriv till oss via kontaktformuläret.
De överstrukna priserna motsvarar tillverkarens rekommenderade försäljningspris.
Alla priser är inkl. 25 % moms fraktkostnader tillkommer.
**Kartell vinterkampanj: upp till 15 % rabatt på utvalda Kartell-lampor. Gäller från 3.1. t.o.m. 26.1.2025 eller så långt lagret räcker. Ingen rabattkod behövs.