Extra rabatt: 10 % från 1199 kr eller 13 % från 1799 kr - på nästan allt
Du har just tagit in trädet. Den acklimatiserar sig i ditt vardagsrum med en väldoftande doft. Förväntan på att äntligen få inreda den och låta den skina i sitt vackraste ljus är på topp. För hela familjen, särskilt de små förstås. Men sedan kommer desillusioneringen. Ljusslingorna som fungerade så bra förra året är i strejk! Om du bara hade gjort en light check tidigare. Läs vidare för att få reda på hur du kan förhindra att detta händer dig igen.
Vill din julbelysning inte längre ha det du vill ha? Då är det dags att göra en retrofit. Vid val av rätt ersättningslampa måste hänsyn tas till uttag** och watt**. Så kallade push-in-lampor används också ofta. För dessa lampor är det mycket viktigt att spänningen (i volt) och wattstyrkan (i watt) stämmer exakt överens: En lampa med 0,84W och 7V kan t.ex. inte ersättas med en lampa med 0,8W och 7V.
Tips: Om en konventionell lampa ska bytas ut mot en LED-lampa, är det värt att byta ut alla fokuspunkter**. Våra specialiserade rådgivare ger dig gärna ytterligare råd. Klicka bara på länken till kontaktformuläret nedan.
Som du vet behöver du med modern LED-teknik inte längre byta ut lamporna med jämna mellanrum. De är också tillgängliga fixed in place - i vilket fall de inte ens kan ändras. Oroa dig inte, LED-lampor har så lång livslängd** att de kommer att vara i drift i många år eller till och med årtionden. Med moderna ljusslingor blir lampan allt oftare permanent installerad. Detta möjliggör också mycket små och eleganta konstruktioner. För dig innebär det mindre stress och mer intrikata julbelysningar.
Har du fortfarande en modell hemma där lampan behöver bytas ut - och för tusan - ljusslingorna strejkar faktiskt? Sedan finns det två alternativ för att byta glödlampor:
Följande gäller för båda varianterna: Kom alltid ihåg att dra ut kontakten innan du byter.
Det är inte annorlunda med adventsstakar än med ljusslingor: Även här finns nu underhållsfri, fast installerad LED-teknik. Du behöver inte byta ut någonting alls. Om en glödlampa ska bytas ut och har gett upp, måste du kontrollera den. Är det en lampa för att skruva loss (t.ex. med E10-gänga)** eller en lampa för att dra ut och sätta in (uttag med instick)**. Även här är det viktigt att koppla ur apparaten innan den byts ut.
Det faktum att modern LED-teknik är nästan underhållsfri kommer att övertyga dig. Du har blivit nyfiken på vad mer som talar för LED. Helt enkelt:
Du litar inte riktigt på det ännu och skulle vilja veta: Kan jag även byta ut LED-lampor i Julgransbelysning och adventsstakar? Det är så här det fungerar: Med nya ljusslingor med underhållsfri LED-teknik är det inte längre nödvändigt att byta ut LED-lampan på grund av dess långa livslängd. Och det är en bra sak. Att byta ut de konventionella lamporna i kedjorna, av vilka några är permanent installerade i adventsstake, var ändå inte lätt. Det är bra att du inte behöver uppleva det igen.
Enligt europeisk lag är LED-lampor och energisparlampor klassificerade som farligt avfall eller elektroniskt avfall. De samlas in separat och återlämnas till exempel till den lokala återvinningscentralen. Traditionella glödlampor, halogenlampor och halogenlampor med låg spänning ska fortfarande slängas med normala hushållssopor. De enda undantagen är halogenlampor med inbyggt ballast. Ytterligare information om korrekt avfallshantering av elektriska och elektroniska produkter finns här.
*Är du ett fan av julbelysning? Har du många brännande frågor? Våra specialiserade konsulter har svaren. _Här_ hittar du vårt kontaktformulär.
De överstrukna priserna motsvarar tillverkarens rekommenderade försäljningspris.
Alla priser är inkl. 25 % moms fraktkostnader tillkommer.