- Föregående
- 1
- 2
- 3
- ...
- 28
- Nästa
Extra rabatt: 10 % från 1099 kr eller 13 % från 1799 kr - på nästan allt
Alla kommer ihåg den goda gamla glödlampan med E27-sockel, men den får faktiskt inte tillverkas längre. Sedan kom halogen- och energisparlamporna med E27-socklar som gjorde det möjligt att behålla gamla favoritlampan, även utan glödlampan. Numera har vi LED-ljuskällor som slår både halogen- och energisparlampor både vad gäller livslängden och energieffektiviteten och du kan fortfarande behålla din gamla lampa. LED-ljuskällor finns nämligen också med E27-socklar. Dessa kallas ibland även retrofits.
Tips: Så kallade filamentlampor liknar glödlampan ännu mer. Enda skillnaden är verkligen hur glödtrådarna ser ut, men det lägger man nästan inte märke till – tack vare moderna LED-glödtrådar.
Thomas Alva Edison heter mannen som gav E-sockeln sitt namn. E27-sockeln är en av de två standarderna för glödlampor, E14 är den andra. Siffran säger något om sockelns diameter, i detta fall exakt 27 millimeter.
E27-ljuskällor med speciella funktioner
Inte alla ljuskällor är ens. Det finns faktiskt stora skillnader. Medan en ljuskälla bara kan ändra färgtemperatur, kan en annan lysa i många olika färger eller är till och med smart.
Dessa funktioner är möjliga:
Dimbar
Du ska ta reda på om den nya ljuskällan som du vill sätta i din lampa är dimbar, innan du köper den. Inte alla ljuskällor är dimbara. I så fall markeras de som detta i produktdetaljerna på hemsidan. Ska din ljuskälla kunna dimras, ska du välja en motsvarande produkt.
Färgväxel
Kan du inte bestämma dig för bara en färg? Då borde du välja en ljuskälla med färgväxel. Den är lika flexibel och färgstark som dig. Titta i produktdetaljerna under ”ljustemperatur”. Här står det vad ljuskällan har att erbjuda – allt från varmvitt ljus och dagsljus till universalvitt och flerfärgat ljus.
Appstyrning
Vill du kunna skapa och styra din drömbelysning via mobilen? Det kan du exempelvis med Philips Hue. Allt du behöver är:
en router
en brygga
en internetanslutning
en mobil eller surfplatta
Philips Hue-appen
Sedan ska du också ha en Philips Hue-ljuskälla som du sätter i din lampa med E27-fattning. Flexibel belysning har aldrig varit enklare – och smartare.
Fjärrkontroll
Dimring, ändring av ljusfärgen, en automatisk färgväxel och olika ljuseffekter med bara ett tryck på fjärrkontrollen? Inga problem. Med en E27-ljuskälla med fjärrkontroll kan du ”zappa” loss. Ett bra alternativ är t.ex. iDual. Fjärrkontrollen fungerar med alla iDual-lampor och -ljuskällor, så att du bara behöver ha en fjärrkontroll. Det kan dock vara en bra idé att flera, en för varje rum, speciellt när ni är flera som bor ihop.
Det kan du ta reda på i produktdetaljerna på hemsidan. Där står det allt om längden och diametern. En klassisk kolvform är exempelvis 105 mm lång och har en diameter på 60 mm. Kronljus är istället bara 90 mm långa och har en diameter på 35 mm. Alla ljuskällor är olika. Har du inte så mycket plats i din lampa, kan det vara en bra idé att planera lite i förväg.
Ja, de finns bl.a. från E27 till E14. Oftast är de dock inte godkända av varken VDE eller TÜV eller inte tillåtna. Därför är det säkrast, enklast och därmed bäst att bara köpa en passande ljuskälla. Vi har passande alternativ till alla gamla lampor. Har du frågor, kontakta vår kundtjänst.
Vill du veta mer om E27-ljuskällor? Fråga vår kundtjänst. Du når dem på telefonnummer 08-44 685 068 eller enkelt via kontaktformuläret.
De överstrukna priserna motsvarar tillverkarens rekommenderade försäljningspris.
Alla priser är inkl. 25 % moms fraktkostnader tillkommer.