- Föregående
- 1
- 2
- 3
- ...
- 28
- Nästa
Extra rabatt: 10 % från 1099 kr | 13 % från 1599 kr | 15 % från 2699 kr - på nästan allt
Den gamla hederliga traditionella glödlampan med E27-sockel: alla känner till den, men den har sedan länge varit förbjuden att tillverka. Deras efterföljare, halogen- och energisparlampor med uttag E27, gjorde det möjligt: det gamla, omhuldade ljuset kunde vara kvar, även utan en traditionell glödlampa. Eftersom LED-lampor lätt slår halogen- och energisparlampor när det gäller livslängd och energieffektivitet, är de nu den ljuskälla som väljs. Och du kan fortfarande behålla din gamla lampa om du är fäst vid den. LED-lampor finns nämligen även med E27-sockel. Kända under benämningen retrofit lampor.
Tips: ALS så kallade traditionella glödlampor är de ännu mer lika glödlampor. Detta beror på att det inte finns någon märkbar visuell skillnad bortsett från att trådarna är filament istället för spiralformade. Moderna LED-trådar gör det möjligt.
Thomas Alva Edison är mannen som har gett eluttaget dess namn. E27-sockeln är en av de två standardsocklarna för traditionella glödlampor. E14-basen är den andra. "27" ger information om basens diameter: Det stämmer - 27 millimeter.
Lampa med specialfunktioner
Alla lampor är inte likadana. Det är stora skillnader. En lampa kan bara lysa i en färgtemperatur, nästa kan byta färg eller är till och med smart-home-kompatibel Dessa specialfunktioner är möjliga:
**dimbar
Du måste i förväg klargöra om den nya lampan som du vill skruva in i din armatur är dimbar. För det är inte alla lampor som kan göra det. Detta är dock noterat i produktinformationen i vår butik. Om du vill dimma väljer du helt enkelt lämplig produkt.
Färgändring
Kan du inte bestämma dig för en färg? Då bör din lampa kunna byta färg. Så du är flexibel, precis som humöret tar dig. Sök bara upp termen "färgtemperatur" i produktinformationen. Här kan du se vad som är möjligt - från varmvitt till dagsljusvitt och universalvitt till flerfärgat.
Kan styras via app
Sätta ihop din personliga drömbelysning och styra den via app? Du kan göra detta med Philips Hue Vad du behöver för detta:
Nu behöver du bara - i det här fallet - sätta på en Philips Hue-lampa** och sätta igång. Skruva helt enkelt in den i en av dina lampor med ett uttag och den blir en variabel ljuskälla. Helt enkelt lysande.
**fjärrkontroll
Dimma, ändra färgtemperatur, automatiska färgbyten och ljuseffekter med en enkel knapptryckning? Du kan få det. Välj helt enkelt en lampa med fjärrkontroll och den glada ljuszappningen kan börja. **IDual är ett bra exempel. Fjärrkontrollen fungerar för alla iDual-lampor och lampor, så du behöver egentligen bara en. Men en fjärrkontroll för varje rum är superpraktiskt - särskilt om du har flera sambos.
Detta kan ses i vår butik i produktinformationen: Längd och diameter anges här. Med den klassiska glödlampsformen kan lampan t.ex. vara 105 mm lång och ha en diameter på 60 mm. En kronljuslampa kan å andra sidan ha en längd på 90 mm och en diameter på 35 mm. Detta varierar helt enkelt helt från lampa till lampa. Så om du är begränsad av din armatur när det gäller mått kan du planera framåt exakt.
Ja, de finns, till exempel från E27 till E14. De är dock i allmänhet inte VDE- eller TÜV-godkända eller har inte något godkännande. Därför är det säkraste, enklaste och därmed bästa sättet att helt enkelt skaffa en lämplig lampa. Vi erbjuder en bra ersättning för varje gammal lampa i vår butik. Om du har några frågor hjälper våra specialistrådgivare gärna till.
*Vill du veta mer om E27-lampor? Fråga då våra specialistrådgivare. _Här_ hittar du vårt kontaktformulär.
De överstrukna priserna motsvarar tillverkarens rekommenderade försäljningspris.
Alla priser är inkl. 25 % moms fraktkostnader tillkommer.