- Föregående
- Sida 1
- ...
- 5
- 6
- 7
- Nästa
Extra rabatt: 10 % från 1099 kr | 13 % från 1799 kr | 16 % från 2799 kr - på nästan allt
Utomhusvägglampor har det inte lätt!
Regn och hagel piskar mot kåpan, på sommaren gassar solen ned och på vintern måste de tåla tvåsiffriga minusgrader. Och om det inte rör sig om solcellslamor, som helst vill ha strålande sol, utsätter alla väderförhållanden lamporna för påfrestningar.
Med ...
korrekt användning,
regelbunden rengöring,
lämplig placering
och val av korrekt IP-skyddsklass
... kan man öka livslängden väsentligt för sina utomhuslampor.
Men även materialet som lamporna består av bidrar till hållbarheten. Och oavsett vem man frågar är alla eniga: vägglampor i rostfritt stål är ett bra val.
Först och främst är det ett faktum: Även vägglampor med polykarbonat- eller glasskärmar kan ha hög kvalitet och vara långlivade. Så länge du inte bestämmer dig för särskilt billiga produkter från skräpbordet får du i regel långvarig glädje av dina utomhuslampor. Lampor av rostfritt stål har dock några fördelar, som gör dem särskilt attraktiva för användaren:
Rostfritt stål ser bra ut. Alltid och överallt.
Rostfritt stål är okänsligt för rost.
Rostfritt stål är stabilt.
Rostfritt stål är temperaturbeständigt.
Rostfritt stål är lättskött.
Men enbart rostfritt stål räcker inte som garanti för hög kvalitet. Faktiskt finns det rostfritt stål i olika kvalitetsnivåer.
Du gör bäst i att köpa produkter av hög kvalitet. Då är märkesprodukter från STEINEL och PHILIPS ett bra val. Och även i vårt eget märke Lampenwelt.com för vi naturligtvis många produkter som är anpassade efter kundernas behov när det gäller kraven utomhus.
För garageinfarten, husentrén eller den smala gången: det finns många olika användningsområden för utomhusvägglampor av rostfritt stål. Därför är också utrustningen mycket olika. Ett viktigt kriterium som underlättar valet för dig:
är utan tvekan den bästa ljuslösningen. De sparar i jämförelse med glödlampor 90 % energi, de kan tändas och släckas många gånger och håller i drift upp till 50 000 timmar. Därmed är de första valet för många (om inte alla) användningsområden utomhus.
Passar egentligen bra överallt där belysning används för praktiska ändamål. Rörelsevakten använder belysningen ekonomiskt, vilket betyder: när du behöver den. På så sätt sparar du energi och skonar ljuskällan.
Men: avstå absolut från energisparlampor. De har nämligen en starttid, innan de uppnår maximal ljusstyrka. För ljus direkt passar de alltså inte! LED-lampor, däremot, ger genast 100 % lyskraft (liksom glödlampor och halogenlampor). Det gör dem lika lämpliga för belysning av ingången till huset som exempelvis som inbrottsskydd.
Vägglampor av rostfritt stål med dubbelt ljusutsläpp
En lampa som avger ljuset uppåt och nedåt har också en iscensättande effekt. Tänk på att reflektionsytor inte har stor betydelse utomhus. När ljuset alltså leds uppåt på husväggen ser det fantastiskt ut - men någon belysningsfördel för vägen får du inte.
Använd vägglampor av rostfritt stål med dubbelt ljusutsläpp för iscensättning av din fasad. Men det bör du göra utan rörelsesensor. För fasaden kommer naturligtvis bäst till sin rätt om ljuset lyser på den hela tiden. Även här hjälper LED-tekniken dig att spara ström.
Vägglampor av rostfritt stål behöver, om de inte fungerar med solenergi, en strömanslutning på fasaden. Själva monteringen bör du låta en elektriker utföra. En anvisning för montering av din specifika lampa hittar du dessutom i ditt paket från Lamp.24.
Men redan före monteringen kan du göra klart för dig var din vägglampa bäst ska placeras. Tänk också på hur högt vägglampan ska monteras. Det kan oftast inte anges i siffror, för varje tomt (och var och en som beträder den) är olika, men några riktlinjer kan man ändå använda sig av:
Det är det kanske viktigaste användningstipset både inomhus och utomhus. Om vägglampan bländar vid husentrén och man hellre går därifrån än ser på den, har lampan förfelat sitt syfte. Då man inte kan uppfatta sin omgivning riktigt (eftersom man är bländad), är det lätt hänt att man snubblar, missar ett trappsteg eller faller över en blomkruka. Det undviker man genom att som utgångspunkt montera lampan ungefär 5 cm över ögonhöjd, alltså inte lägre än 1,70 - 1,80 m. Naturligtvis beror det också på hur ljuset faller från lampan (om det strålar mot en) eller om den har en avbländande diffusor, t.ex. av polykarbonat.
Naturligtvis ska man inte fastna med tröjan i ett hörn av lampkåpan, eller stöta emot den med fullpackade kassar. Om det inte skadar dig, skadar det kanske lampan. Man kan undvika båda sakerna. Och kanske lättast genom att placera lampan högre.
Men även i smala gångar kan utskjutande lampor ytterligare inskränka det lilla utrymme som finns. Här passar det dessutom att använda en lampa med liten utskjutning eller djup.
Uppgiften om utskjutning/djup hittar du hos Lamp24.se naturligtvis bredvid varje produkt i produktuppgifterna.
Behöver du någon som du kan tala med om belysningen av din tomt och som kan ge dig råd? Kontakta vår rådgivning på telefonnummer 08-44 685 068 eller via kontaktformuläret.Vi gläder oss åt att få belysa din tomt effektivt och oklanderligt med våra produkter!
De överstrukna priserna motsvarar tillverkarens rekommenderade försäljningspris.
Alla priser är inkl. 25 % moms fraktkostnader tillkommer.