Extra rabatt: 10 % från 1099 kr | 13 % från 1799 kr | 16 % från 2799 kr - på nästan allt
Föreställ dig att du har en alldeles underbar, lång stig som går igenom din trädgård. Du behöver 5 till 7 väglampor för att belysa hela stigen och det är alltid en lampa som går sönder (gärna i kombination med andra ljuskällor i huset och runt huset). Tycker du att bara tanken är irriterande, ska du inte ens överväga något annat än LED-väglampor. De håller i riktigt många år och behöver inte underhållas. Aldrig mer byta ut trasiga ljuskällor!
Är allt detta fullständigt irrelevant för dig, eftersom du inte har någon lång stig genom trädgården? Helt ok. Det finns flera sätt att använda LED-väglampor på. Utöver att vara underhållsfria (detta är praktiskt även om man bara har en lampa) har de även andra fördelar:
en låg energiförbrukning, men en god ljusstyrka
den tänds direkt till 100 % ljusstyrka utan att ljuskällan behöver värmas upp
en mycket god ljuskvalitet vad gäller färgåtergivningen och ljusfärgen
moderna formgivningar tack vare kompakt ljusteknik
Beroende på modellen finns det två möjligheter för monteringen:
fast monterad på ett frostsäkert fundament eller liknande underlag
med ett markspett i jorden eller exempelvis gräsmattan
Några produkter kan monteras på bägge sätt, alternativt kan ett markspett köpas till som tillbehör. Information om detta hittar du i produktdetaljerna.
Självaste anslutningen till elnätet borde dock elektrikern ta hand om. Du kan förbereda mycket innan elektrikern kommer och lägga alla kablar i marken, men självaste anslutningen till elnätet är som sagt något för proffsen.
En LED-väglampa är mellan 60 och 150 cm stor. Är den mindre, är det fråga om en sockellampa istället. Är den större, är det fråga om en stolplykta. Väglampor ligger någonstans däremellan. På så sätt befinner sig ljuskällorna tillräckligt nära vägen för att ljussätta den med ca 300–600 lumen. Dessutom bländar ljuskällan inte, eftersom den inte i ögonhöjd.
Ändå är LED-väglampor små blickfång. De vackra, nya formgivningarna drar blickarna till sig! De står inte bara för praktisk belysning, utan även en modern dekoration i trädgården.
Rostfritt stål = hög kvalitet? Självklart har rostfritt stål många fördelar, men därför behöver inte alla dina lampor består av rostfritt stål. LED-väglampor med ett hölje i plast eller glasskärmar kan också vara av hög kvalitet. Dessutom är rostfritt stål alltid grått, medan andra material kan vara svarta eller antracitfärgade och därmed se mycket moderna ut. I slutändan är det viktigaste att lampan möter alla krav för utomhusbruk. Högkvalitativa produkter av märken som STEINEL och PHILIPS samt vårt eget varumärke Lampenwelt.com möter dessa krav – oavsett om de är tillverkade av rostfritt stål eller ej.
Vill du inte vara utan rostfritt stål, kan du se fram emot följande fördelar:
rostar inte
stabilt material
tål olika temperaturer
lätt att underhålla
elegant utseende
En LED-väglampa med sensor skapar inte bara komfort, utan även ekonomiskt, miljövänligt ljus.
Skymningssensorn sörjer för att ljuset inte tänds mitt på dagen. Lamporna tänds däremot automatiskt i skymningen och släcks igen i gryningen.
Tack vare rörelsesensorn tänds ljuset dessutom bara när du har behov för det. Detta innebär att ljusets tänds när du går ut i trädgården och släcks igen när du är på andra sidan av trädgården. Praktiskt, eller hur?
För att det ska fungera måste du vara inom rörelsesensorns avkänningsområde, dvs. inom avkänningsvinkeln och räckvidden. Väglampor behöver inte ha en avkänningsvinkel på 360°, eftersom lampan inte behöver tändas oavsett från vilket håll du kommer. En vinkel på 180–120° är optimal för att avkänna rörelse på stigen. Detta fungerar givetvis bara när sensorn riktas mot stigen.
Förresten: Har en LED-väglampa både en rörelsesensor och skymningssensor tänds ljuset aldrig på dagen, även när du står mitt framför sensorn.
Elektriska grillar, gräsklippare, mobiler eller bärbara datorer: Alla dessa prylar behöver ett eluttag (även om de bara ska laddas då och då). Då kan det vara praktiskt att ha tillräckligt många eluttag. Men helt ärligt: De flesta eluttagen har vi inomhus, inte utomhus – närmare sagt alla. Ingen har väl lust att lägga en lång förlängningssladd från den inglasade uteplatsen till trädgårdsbordet, bara för att ha ström på datorn.
LED-väglampor med integrerade eluttag är lösningen. Lampan måste ju ändå anslutas till elnätet, då kan du lika väl ansluta andra apparater till väglampan. Det är både enkelt och praktiskt!
Soldrivna lampor … Det kan vara dekorativa lampor med markspett eller kulor som ändrar färg, men också andra varianter. Det som en gång endast fanns som dekorativa lampor har förvandlats till seriösa lampor med soldrift. Dessa sörjer för samma ljus på tomten som lampor som är anslutna till elnätet. När det gäller LED-väglampor är exempelvis XSolar-väglampan från STEINEL en mycket känd modell. Den fungerar både vid havet och på bergstoppen. Fungerar en soldriven lampa utan en extra elanslutning eller efter långa perioder utan mycket ljus, fungerar den garanterat också i din trädgård.
Det krävs dock ett minimum av solljus för att kunna ladda batteriet. Helt utan sol får du inget ljus. Eftersom hösten och vintern är årstider där man har mest behov för ljus och solen nästan aldrig tittar fram är en elanslutning det enda sättet för garanterad belysning.
De överstrukna priserna motsvarar tillverkarens rekommenderade försäljningspris.
Alla priser är inkl. 25 % moms fraktkostnader tillkommer.