Endast

Upp till 65 % rabatt + upp till 14 % extra rabatt (på nästan allt)

Designlampor upp till -25 %

Utomhuslampor

Filtrera och sortera
Filtrera och sortera 0
Sortera efter: Bästsäljare
Färg
Rörelsedetektor
Höjd (i cm)
Använd
Pris
Använd
Varumärke
Form
Kapslingsklass
Lampfattning
Stil
Material
Skyddsklass
Saltvattenbeständig
Batteridriven
LED
Smarta hem system
LED fastmonterat
Fjärrkontroll
Med strömbrytare
Watt
Använd
Bredd ( i cm)
Använd
Utskjutning (i cm)
Använd
Längd (i cm)
Använd
Inklusive ljuskälla
Vi kan inte hitta några objekt som matchar de valda filtren.

Utebelysning för imponerande tomter och vackra - och säkra - trädgårdar

Äntligen behöver du inte göra tio försök innan du får i nyckeln i nyckelhålet på ytterdörren. Rör dig på trädgårdsgångarna utan risk för att snubbla och sparka på föremål. Och visa äntligen grannarna hur en vackert belyst trädgård ser ut. Med utebelysning är det inga problem! Både dekorativt och praktiskt. Helt diskret eller verkligt vackert och iögonfallande. För varje smak, användningsområde och -ändamål finns en passande utomhuslampa.

Vilka sorters utomhuslampor finns det?

För vägg, tak och trädgård:

  • Vägglampor

  • Taklampor

  • Hänglyktor

  • Bords- och golvlampor

  • Dekorationslampor

För trädgård, infart och liknande
  • Väglyktor

  • Stolplyktor och kandelabrar

  • Sockellyktor

  • Markinbyggnadslampor

  • Dammbelysning

  • Utomhusspotlights

Hur många lumen behövs för en utomhuslampa?

Fråga hellre: vad vill du använda utomhuslampan till? Vill du belysa din gårdsinfart så att du ser minsta dammkorn? Eller vill du hellre ge blomrabatten diskret, mjukt ljus? Beroende på vilket ändamål du vill använda din utomhuslampa för, väljer du hur många lumen den ska ha.

Vilken IP/skyddsklass behövs för utebelysning?

Från den 9 cm höga dekorationslampan för trädgårdsbordet till 3,75 m höga stolplyktor för trädgårdsgången: det finns många olika typer av utomhuslampor. Men alla dessa lampor är utsatta för väder och vind i din trädgård. Vissa mer, andra mindre. Därför: Beroende på vilket användningsområde lampan ska användas för och framför allt var, krävs det olika IP- (Ingress Protection) eller skyddsklasser.

Till exempel IP20, IP44 eller IP65. Hos en lampa som lyser på fiskarna i trädgårdsdammen måste elektroniken och materialet skyddas på annat sätt än hos en lampa på en övertäckt terrass, som bara känner av regnet som en lätt dusch. Första siffran ger dig information om skyddet mot främmande föremål. Andra siffran visar skyddet mot fukt. Vilken siffra som står för vad kan du lätt se i följande tabell:

Siffriga IP X 4 Skydd mot främmande föremål
0 Inget skydd
1 Säker mot fasta främmande föremål ≥ 50 mm
2 Säker mot fasta främmande föremål ≥ 12,5 mm
3 Säker mot fasta främmande föremål ≥ 2,5 mm
4 Säker mot fasta främmande föremål ≥ 1 mm
5 Dammskyddad
6 Dammtät
Siffriga IP4 X Skydd mot fukt
0 Inget skydd
1 Säker mot vertikalt droppande vatten
2 Säker mot lutande droppande vatten
3 Säker mot sprutvatten
4 Säker mot stänkvatten
5 Säker mot vattenstrålar
6 Säker mot starka vattenstrålar
7 Säker mot tillfällig nedsänkning
8 Säker mot kontinuerlig nedsänkning

Är du ändå inte helt säker på vilken skyddsklass din lampa måste ha? Inga problem! Ring oss bara på 08-44 685 068 eller skriv till oss på 08-44 685 068 eller skriv till oss på följande länk Vår rådgivning hjälper dig gärna vidare.

Hur monterar jag en utomhuslampa?

Det finns inget allmängiltigt svar på den frågan. Spännvidden för utomhuslampor är helt enkelt alltför stor. Att placera en solarklotlampa för dekorationsändamål i rabatten är en sak. Att montera en markinbyggnadslampa i gårdsinfarten är en helt annan. Därför beror svaret på frågan hur man installerar eller monterar en utomhuslampa till mycket stor del på modellen.

I regel finns en praktisk monteringsanvisning med i varje paket. Du bör låta en elektriker utföra monteringen. Din lampa och även dina nerver kommer att tacka dig.

Finns det utebelysning med rörelsesensor?

Vägglampor, väglyktor, solarlampor och tak- och sockellyktor. I många typer av lampor för trädgården finns idag fast inbyggd rörelsesensor. Varför? Det är mycket enkelt. Tänk dig: händerna fulla av inköpta saker, nyckeln någonstans i byxfickan och trädgårdsgången inte fullt så jämn som du minns den i dagsljus. Vad skulle du inte göra för litet ljus? Utomhuslampor med rörelsesensor ger just detta ljus - precis när det behövs. Om den lampa du valt har rörelsesensor kan du se i produktbeskrivningen.

Fördelarna med rörelsesensorer är:

  • ökad komfort genom ljus som tänds automatiskt

  • Minskad risk för skador - trappstegen eller stenen på vägen upptäcker du lättare och snabbare

  • sparar pengar och är miljövänligt - ljus bara just när det behövs

  • ökad säkerhet på tomten. Objudna gäster vill ogärna stå i rampljuset

Vårt tips: Använd inte energisparlampor som ljuskälla. LED-lampor passar bäst även här. Eller, om nödvändigt, även halogenlampor. De ger 100 % ljus direkt.

Finns det solcellsdrivna utomhuslampor?

Utöver ackumulatorn och panelen behöver en solcellsampa en mycket viktig komponent: nämligen solen! Och var kan man lättare fånga solljuset än utomhus? Alltså är vårt tydliga svar: Ja, det gör det. Och numera inte bara som lysande värmeljus för trädgårdsbordet. Även för praktiska användningsområden finns det idag passande solcellslampor. Och särskilt praktiskt: när solen går ned tänds solarlampan automatiskt, tack vare skymningssensorn.

Finns det utomhuslampor med kamera?

Ja, det finns det. Det som förr vakthunden på gårdsplanen gjorde, gör idag utomhuslampan med kamera. Ingen kan närma sig hus- eller terrassdörren utan att du märker det. Men inte bara det. Moderna utomhuslampor med kamera ger mycket bra belysning och dessutom många andra fördelar:

  • Användning och styrning med smartphone-app

  • enkel montering och inriktning

  • med rörelsesensor

  • Kamera med högupplösande vidvinkelobjektiv

  • Live-överföring av bilder med anmälan

  • Video och bilder sparas

  • med högtalare och inbyggd intercom

  • inställbar larmsignal

 Vårt tips: Om de valda utomhuslamporna har de extrafunktioner du vill kan du se direkt i artikelbeskrivningen och i produktinformationen.

utelampor vägglampa

Finns det utomhuslampor med smart home-teknik?

Tvättmaskinen och även värmen startar automatiskt. Persiennerna rör sig som av magi utan att du ens behöver vara i närheten. Och taklampan i hallen hälsar dig med lugnande ljus när du kommer hem från nästa semester, innan du ens hunnit sätta nyckeln i dörren. Nej, det spökar inte! Det är: Smart Home. Absolut! Och inte längre bara inom hemmets fyra väggar. För även utomhus är vi smarta - även när det gäller belysningen. En väglykta för dina trädgårdsgångar. En jättedekorationskula i din pool. En ljusslinga för terrassen. Eller en utomhusvägglampa för ingången till huset. Och allt kan ställas in genom att trycka och svepa på din smartphone.

Tips för konkret användning eller allmän information på temat kan du få från vår rådgivning. Den når du enkelt på 08-44 685 068 eller via kontaktformuläret.

Visa mer Visa mindre