Extra rabatt: 11 % från 1199 kr eller 14 % från 1899 kr - på nästan allt
Du har tagit in julgranen och hela vardagsrummet doftar underbart av gran. Alla ser fram emot att äntligen kunna klä granen och se dess ljus lysa upp rummet. Det är julens höjdpunkt för stora och små. Sedan: en enorm besvikelse. Ljusslingan som fortfarande funkade fint förra året lyser bara inte i år och alla tänker: ”Varför kollade vi inte tidigare att den funkar som den ska?” Här kan du läsa mer om hur du kan undgå detta i år.
Din julbelysning gör inte som du vill? Då är det dags att köpa reservlampor. Vid valet av reservlampor ska du ta hänsyn till fattningen och wattalet. Oftast används så kallade push-in lampor. Här är det viktigt att spänningen (volt) och effekten (watt) stämmer: en ljuskälla med 0,84 W och 7 V kan exempelvis inte ersättas med en ljuskälla med 0,8 W och 7 V.
Tips: Ska en vanlig ljuskälla ersättas med en LED-ljuskälla, kan det vara värt det att ersätta alla ljuskällor på en gång. Vår kundtjänst kan ge dig några tips på vägen. Ring oss på kontaktuppgifterna nedan.
Du har kanske redan hört det: Med den moderna LED-tekniken slipper du för att byta ut trasiga ljuskällor hela tiden. Dessutom finns de också som fast integrerade – i så fall är det rent faktiskt omöjligt att byta ut dem. Men oroa dig inte: lysdioder har en lång livslängd, så att de fungerar i flera år eller till och med flera årtionden. I moderna ljusslingor är ljuskällorna oftast fast integrerade. På så sätt är även mycket små, snygga designer möjliga. Det innebär mindre stress och finare julbelysning för dig.
Har du en modell därhemma, där en ljuskälla ska ersättas och hela ljusslingan inte funkar? Då finns det två möjligheter för att byta ut den trasiga ljuskällan:
Du vrider ut den trasiga ljuskällan och sätter i en ny. Sådan fungerar det exempelvis med ljusslingor som har E10-fattningar. Det klarar du snabbt och smidigt.
Har du en ljusslinga med push-in lampor, drar du ut trasiga ljuskällor och sätter i nya.
För bägge varianter gäller följande: Kom alltid ihåg att ta ut kontakten först.
Ljusbågar fungerar på samma sätt som ljusslingor: Även här är den underhållsfria LED-tekniken oftast fast integrerad. Då behöver du aldrig byta ut något. Är det meningen att trasiga ljuskällor i ljusbågen ska kunna bytas ut, ska du kontrollera om ljuskällor ska vridas ut (t.ex. med E10-sockel) eller dras ut (push-in). Även här ska du komma ihåg att ta ut kontakten först.
Låter det övertygande att den moderna LED-tekniken är nästan underhållsfri? Har du blivit nyfiken på vilka andra fördelar lysdioder har? Här kan du läsa mer:
Lysdioder sparar 90 % energi jämfört med glödlampor
Lysdioder sparar 60 % energi jämfört med halogenlampor
Lysdioder har en 50 gånger längre livslängd än glödlampor
Lysdioder har en drifttid på upp till 50 000 timmar
Lysdioder tänds direkt till 100 % ljusstyrka
Lysdioder är miljövänligare och fria från kvicksilver
Lysdioder tar mindre plats, så att kompakta formgivningar är möjliga
Är du fortfarande lite osäker och vill veta om trasiga LED-ljuskällor på din julgransbelysningen och i ljusbågen kan ersättas mot nya? Saken är den att LED-tekniken är underhållsfri och har en lång livslängd, så att LED-ljuskällorna i ljusslingan inte heller behöver bytas ut. Och det är vi glada för. Det var inte heller helt lätt att byta ut ljuskällorna i ljusslingorna som är fast integrerade i ljusbågar. Bra att du slipper för det.
Lysdioder och energisparlampor räknas enligt europeisk lag som farligt avfall respektive elavfall. Du ska lämna dem på din närmaste återvinningscentral. Detsamma gäller glödlampor, halogenlampor och lågvolts halogenlampor.
Är du klar till att julpynta hela huset? Har du fortfarande frågor som du vill ha svar på? Vår kundtjänst kan hjälpa dig. Ring på 08-44 685 068 eller skriv till oss via kontaktformuläret.
De överstrukna priserna motsvarar tillverkarens rekommenderade försäljningspris.
Alla priser är inkl. 25 % moms fraktkostnader tillkommer.