- Föregående
- 1
- 2
- 3
- ...
- 13
- Nästa
Upp till 65 % rabatt + upp till 14 % extra rabatt (på nästan allt)
Solcellslampor är ett vackert och miljövänligt val för att skapa vackert lysande accenter i din trädgård. Dessutom blir den säkrare med belysning. Du behöver inte dra några kablar i trädgården och inte heller göra någon krånglig installation.
Och det bästa är: De här lamporna ökar inte elräkningen. De drivs enbart av solen.
Så lätt integrerar också du solcellsampor i din trädgårdsbelysning.
Inga strömkostnader. Alltså: mer pengar kvar till nästa semester!
Längre livslängd tack vare LED-lampor
Inga strömkablar behöver dras, som kan göra att du snubblar i trädgården
Tänds automatiskt vid mörkrets inbrott. Superbekvämt!
lyser mellan 8 och 10 timmar
Dekorativa och praktiska: Dekorljusslingor eller väglyktor?
kan installeras utan fackkunskaper
Flexibla - kan placeras (nästan) var du vill!
Perfekta för ställen som är svåra att komma åt eller platser utan strömanslutning
Kan monteras överallt i trädgården
Finns även med rörelsesensor. Bekvämare kan det inte bli!
Alltså: solcellslampor har många fördelar - och finns i många modeller och för många olika användningsområden.
Vad väntar du på? Ge din trädgård det vackraste ljuset och lysande highlights, helt utan extra strömkostnader.
Nu kan du inte längre bara använda solcellsbelysning för dekoration. Därför är ljusstyrkan, eller lumenvärdet, hos solcellslampor mycket olika. Med dekorationslampor på balkongbordet vill man inte lysa upp hela grannskapet. Men längs trädgårdsgången vill man inte bara ha litet stämningsbelysning.
Därför beror ljusstyrkan till stor del på modellen - när det gäller dekorationslampor är den inte så viktig, eller hur? Hos praktiska modeller, som väg- och vägglampor är den däremot viktig. Därför kan du hitta produkter med upp till 400 lumen.
Lumenvärdet hittar du direkt bland produktinformationen för varje produkt. Och i vår informationsavdelning hittar du allt du behöver veta när det gäller begreppet lumen.
Dekorativa:
Dekorationslampor och -figurer
Lyktor och ljusslingor
Solarfacklor och ljusstavar
Ljuskulor och -kuber
Smarta hem-solcellslampor
Praktiska:
Väglyktor och sockellampor
Vägglampor
Golv- och bordslampor
Solar-spotlights
Markinbyggnadslampor
Husnummerlampor
Det beror framför allt på lampans kvalitet. Närmare bestämt på kvaliteten hos den inbyggda ackumulatorn och ljuskällan. Men även på den solenergi som tas upp. Därför ligger lystiden ungefär mellan 5 och 20 timmar. I regel är den dock mellan 8 och 10 timmar, som de flesta solcellslampor utan vidare ger.
Enkelt sagt: med hjälp av solen. För utan solenergin fungerar inte solcellslamporna. Om man vill vara litet mer exakt: genom solen, en solarmodul, en ackumulator och den fotovoltaiska effekten.
Solcellslampor fungerar oberoende av elnätet och är i stället utrustade med en strömkabel med solarmodul och en ackumulator. Med hjälp av solarmodulen tas solljuset upp under dagen och omvandlas med hjälp av den fotovoltaiska effekten till elektrisk energi, som sedan sparas i ackumulatorn.
När det blir mörkt avges den sparade energin till ljuskällan och får den att lysa. En automatisk skymningssensor får lampan att gå över från spar- till lysläge.
Beroende på vädret utomhus och hur mycket sol solarmodulen kan ta upp, tar det också en viss tid tills solcellslampan har laddats upp. Lyser solen ute? Eller är det molnigt? Eller regnar det och solen visar sig inte mer idag?
I regel räcker det med den solstrålning som tas upp under en vacker, solig dag, för att förse din solcellslampa med tillräckligt med energi.
I början måste man tyvärr ha litet tålamod. Men faktiskt bara i början. Första gången man tar solcellslampan i drift bör ackumulatorn laddas 2 dagar, vid dåligt, mulet väder upp till 10 dagar, så att den blir fullt laddad. Så mycket tålamod måste man ha! Det gör att enheten eller tekniken verkligen får maximal ackumulatoreffekt.
Tips för vintern: Eftersom många solcellslampor inte är avsedda för användning under vintern och eftersom ljuseffekten oftast inte räcker till för att kunna ladda dem optimalt, är det bäst att förvara solcellslamporna inomhus under de kalla månaderna. På så sätt skyddas lamporna och framför allt ackumulatorerna för frost och annan väderpåverkan.
Solarmodulen måste få tillräckligt med dagsljus - helst direkt solbestrålning
Modulen bör helst riktas åt söder
Under tak, träd eller i skuggan fungerar den inte till 100 %
Håll modulen fri från damm, smuts och andra störande faktorer
Den fast inbyggda ackumulatorn kan hos några modeller laddas extra, exempelvis med hjälp av en USB-kabel. Vissa andra modeller, som exempelvis Hybrid System Sun Connec ställs vid låg ackumulatoreffekt automatiskt om till nätström
Även när det gäller materialen finns det skillnader. Ta hänsyn till användningsplats och användningsområde. Rostfritt stål, aluminium eller högkvalitativ plast ger längre livslängd
Om man vill använda lampan under vintern bör man välja produkter av hög kvalitet, med bra solcellspanel och externt uppladdningsbar ackumulator
Om ljuset behövs av säkerhetsskäl är det bättre att satsa på lampor med strömanslutning
När solen går ned. Oftast behöver solcellslampor inte ställas in för att de ska lysa. Så snart det blir mörkt tänds de automatiskt, tack vare den inbyggda skymningssensorn.
Tänk på: Externa ljuskällor, som andra trädgårdslampor eller gatubelysning kan lägga hinder i vägen. Den konstgjorda belysningen kan göra att sensorn inte tänder solcellslampan, därför att det är för ljust i omgivningen.
Utöver skymningssensor har många solcellslampor även en strömbrytare för att tända och släcka. Tänd och i princip fungerar det alltid!
Ja, det gör det. För utöver den lysande marmeladburken för trädgårdsbordet är solcellslampor även praktiskt användbara, till exempel som väg- eller vägglampor. Och då är det mycket praktiskt med en rörelsesensor. Ljuset tänds verkligen bara när man sätter foten framför dörren till huset, på trädgårdsgången eller vid gårdsinfarten. Men inte tidigare. Det skonar ackumulatorn och ljuskällans livslängd. Och om lampan håller längre sparar man litet mer pengar och skonar naturligtvis miljön.
Men se till att inte dina buskage, buskar och blommor spelar dig ett spratt och växer över rörelsesensorn. Detta kan få tydliga effekter på funktionen. Därför gäller: håll avståndet.
De överstrukna priserna motsvarar tillverkarens rekommenderade försäljningspris.
Alla priser är inkl. 25 % moms fraktkostnader tillkommer.